پریز برق مناسب و اطمینان از سالم بودن آن
قبل از شروع به کار حتما پریز برق را بررسی نموده تا از لحاظ ایمنی سالم باشد. در صورت مشاهده سیم لخت و آزاد در پریز برق ابتدا آن را برطرف کرده و سپس دریل کاری را شروع نمایید. چرا که در صورت عدم توجه به این مورد خطرات بسیاری ممکن است شما را تهدید کند.
عدم پوشیدن لباس های آزاد و گشاد
از دیگر نکات ایمنی کار با دریل، پوشیدن لباس مناسب و در درجه بهتر لباس کار است. پوشیدن لباس های گشاد و یا جواهرات آویزان ممکن است در قسمت های متحرک ابزار گیر کرده و باعث بروز حوادث شود. پس توجه به این نکته نیز ضروری خواهد بود.
عدم تماس دست با مته
نکته سوم در رعایت نکات ایمنی کار با دریل عدم نگه داشتن مته دریل پس از اتمام کار است. با توجه به اینکه در هنگام کار با دریل مته بسیار داغ خواهد شد، لازم است تا چند دقیقه از تماس دست با مته جلوگیری نمایید و اجازه دهید خودش از حرکت متوقف شود.
استفاده از مته مناسب
مته از مهمترین بخش های دریل است و انتخاب درست آن در کیفیت انجام کار تاثیر بسزایی دارد. بنابراین می بایست برای سوراخ کاری سطوح و محیط های مختلف از مته متناسب با آن استفاده نمایید تا هم نتجه مطلوبی کسبکنید و هم در هنگام کار با دریل دچار مشکل و شکستگی مته نشوید.
نکته حائز اهمیت دیگر محکم کردن مته در سه نظام است؛ چرا که در صورت بی توجهی به این مورد امکان افتادن و به اصطلاح در رفتن مته و مستقیم نبودن سوراخ کاری وجود خواهد داشت.
.
نشانه گذاری مکان سوراخ کاری
در هنگام سورا خکاری سطوحی مانند شیشه، فلز و … که امکان لغزش و سر خوردن مته وجود خواهد داشت، بهتر است ابتدا محل مورد نظر را با وارد کردن یک ضربه با میخ نشانه گذاری نمایید و با یک مته کوچک حفره ای را ایجاد نمایید. سپس اقدام به سوراخ کاری آن محل با مته مناسب نمایید. با این کار می توانید یک سوراخ کاری مستقیم و بدون ایراد را انجام دهید.
اگر سطح مورد نظر شما برای سوراخ کاری کاشی می باشد، برای جلوگیری از سر خوردن مته می بایست محل مورد نظر را با کاغذ بپوشانید.
عدم فشار بیش از حد به دریل
با اعمال فشار بیش از حد برای پیشروی کار نه تنها در انجام آن ناموفق خواهید بود، بلکه باعث آسیب به موتور، شکستن یا گیر کردن مته در قطعه کار و سر خوردن دریل خواهید شد. چرا که کار سوراخ کاری توسط خود موتور انجام می شود و نیازی به وارد کردن فشار به دریل نمی باشد.